top of page

Koncert og udstilling

FROM

14.00

TO

18.00

ADDRESS

Maglemølle 67, 4700 Næstved, Danmark

PLACE

Institut for kunst, håndværk og arkæologi

ORGANIZER

Institut for kunst, håndværk og arkæologi

1. Strange Sounds /Strange Visuals: koncert med P.O.Jørgens, Thomas Agergaard, Ekkoflok, M.R.Olsen 2. MRO Retroperspektivt: 25 år på Møllen.


Strange Sounds og Strange Visuals - er P.O.Jørgens mangeårige projekt hvor han har rejst rundt både i DK og udenlands og spillet koncerter med lokale musikere og kunstnere.

Her besøger han Institut for kunst , håndværk og arkæologi, på Maglemølle, hvor Martin Richard Olsen samtidig holder åbning af en retroperspektivisk udstilling af sit 25 årige virke på sit værksted i en gammel fabrikshal.

Udstillingen er åben hver lørdag-søndag kl 12-18 -til 17.oktober.

MRO har i tidens løb her arbejdet med broncestøbning, keramik, maleri ,grafik, installation og de seneste år : kunstarkæologisk forskning

Takket være en yderst favorabel husleje og ingen skrappe regler om hvormeget man må larme og støve , har han her kunnet arbejde siden papirfabrikken lukkede, .

Nu er gentrificeringen ( = når kunstnere og små iværksættere i en årrække har været med til at gøre ubrugelige og udtjente fabriksområder til kulturelle hotspots , der pludselig vækker de store investores interesser) kommet til Næstved..

Så venter der os nu den samme skæbne som nærmest automatisk er sket i store og mindre byer - over hele verden ?

Vi bliver igen flygtninge i vores eget land - vi bliver bogstavelig talt jaget rundt fra det ene udtjente kolde fabriksområde til det andet..

I København flygtede jeg fra Enghave vej, til Salatfabrikken, til Sorte Hest, til Siljangade, til en bar mark på Amager,og så til Maglemølle hvor jeg heldigvis fandt et fristed i 25 år. Alle kunstnere - store og små - arbejde hele livet for deres land - lige som alle de andre ærede medborgere, ligegyldigt hvor tossede vi tilsyneladende virker.!.

bottom of page